onsdag 18 augusti 2010

Lax med smak av pepparrot på rotfruktsbädd


Väldigt god rätt, som rekommenderas starkt för alla laxälskare :)


4 portioner
smör
5 dl varmt vatten
1 fiskbuljongtärning
500 g skalad strimlad morot och palsternacka
500 g skalad strimlad potatis
1 gul lök, strimlad
1 tsk salt
600 g laxfilé /portionsbitar
200 g philadelphiaost
1 dl hackad dill
3 msk pepparrot på tub, går lika bra med riven färsk.
1 msk pressad lime
svartpeppar
salt
 
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en rymlig ugnsform med smör. Blanda vatten med fiskbuljongen. Lägg rotfrukter, lök och potatis i formen, salta och rör om. Häll på buljongen och låt stå i ugnen 20 minuter.

Skär ett djupt snitt i varje laxbit.
Blanda ost, dill, pepparrot och lime. Smaka av med peppar.
Lägg laxbitarna på rotfrukterna och lägg fyllningen i laxsnitten.
Salta fisken. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ooooh! Det där ser la' gött ut! Ska testa att göra middag på lax i morgon, eller idag menar jag: fredag!
Stor tur att jag hittade hit! Jag är en klant i köket, men tränar hårt på att bli bättre (eller bra). Träna! Träna! Träna!
Jag kommer att göra täta besök här :)

Hälsningar från (hungrig) Yvonne med Lust och Mod.
Jag finns här om du får lust att filosofera lite:
http://lustochmod.wordpress.com

PS. Snygg blogg har du också! DS.

missfranklin sa...

det här låter väldigt gott. jag har ju som problem att det allt för sällan hamnar fisk på mina tallrikar och det här lät toppen, skall genast införskaffa pepparrot :-)

Sofia G sa...

Provade detta på min syster och blivande svåger igår :) Och det blev en hit!!! Tack för det!! Beöver äta mer fisk i detta hushåll!!

men vilken ugnstemperatur skulle det vara egentligen?!

kram

Fröken Hallon sa...

Vad roligt att det var en hit Sofia! Hmm illa att jag inte satt ut ugnstemperatur :P Men det ska vara 200 grader :) Kramis!

Skicka en kommentar