Ingredienser:
Chokladsmet
4 st ägg
5 dl rårörsocker
1 dl kakao
2 krm salt
3 dl mjöl
200g smör, smält
Kokostosca:
2 dl strösocker
1 dl sirap
1.5 dl grädde
200 g kokosflingor (eller 100 g kokos och 100 g dinkelflingor)
75 g smör
Chokladsmet :
Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman alla torra ingredienser.
Blanda samman äggsmeten med de torra ingredienserna.
Tillsätt det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter eller smörj en rund springform strö i ströbröd. Häll i smeten i formen
Grädda ca 20 min i 200 grader. Kakan ska vara lite kladdig inuti men med hård yta, för att inte toscasmeten ska rinna igenom.
Kokostosca:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Låt sjuda i ca 5 min.
Häll sedan detta på kakan och bred ut i ett jämnt lager.
Grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
Låt svalna och skär upp i bitar.
söndag 12 september 2010
Godaste kakan ever?
Igår bakade jag för första gången denna goda kaka. En chokladkaka med kokostosca täcke, underbart god som alla tycker om!
Etiketter:
Bakat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar