tisdag 14 september 2010

Jordgubbsmuffins med vaniljströssel

Idag har det varit riktigt gott höstväder här i Göteborg med regn. Mysfaktorn har varit hög, passade på att baka dessa goda muffins, som blev sååå mumsiga!




12 st normal stora
Ingredienser:
125 g smält smör
2,5 dl farinsocker
eller 2 dl strösocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk
ca 20st frysta jordgubbar.

Vaniljströssel:
50g smör
1 dl mjöl
1 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
0.5 dl strösocker
Allt blandas till en smulig deg.

Gör så här:
Tina jordgubbarna och dela dom i mindre bitar.
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.
Vispa ägg och farinsocker fluffigt, ca 2 min.
Tillsätt vaniljsocker,mjöl, bakpulver och salt och rör ihop.
Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken och smält smör. Rör till en jämn smet.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till 2/3. Tryck sedan ner jordgubbar och strö över vaniljströssel.
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.

3 kommentarer:

Victoria (matplatsen.org) sa...

Vilken fin blogg du har!! jättefina foton och smaskiga rätter, har bläddrat igenom arkivet :) Hamnade här när jag ggoglade på glasyr till silviakaka :)

ha en bra dag!
/victoria (matplatsen.org)

Unknown sa...

Vilken fin blogg du har! Dej kommer jag att "besöka" flera gånger! Mycket goda recept på både mat o "fika". Ha en fortsatt bra vecka!

Anita sa...

Åh tack för dom fina kommentarerna! Sådana ord gör det ännu roligare att blogga!

Victoria: Jag älskar din blogg, är där inne väldigt ofta :)

Skicka en kommentar