lördag 25 september 2010

Kreolskans gryta


En bjudrätt som var populär under 70-talet. Kan inget mer säga än att den är goood.



Kreolskans gryta


500g fläskfilé, skuren i skivor
3 kabanosser, skuren i bitar
1 dl syltlök (spara lagen!)
1 dl burk svarta oliver, urkärnade, delade
1 röd paprika, strimlad
1 dl cornichons
4-5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

(ev. matfett till stekning)


Fräs upp kabanossern i en stekpanna.
Lägg över den i en gryta.
Bryn sedan den skivade fläskfilén och lägg den i grytan.
Tillsätt de andra ingredienserna och krydda.
Låt grytan puttra i ca 10 minuter.
Smaka av kryddningen och tillsätt lag från syltlöken.
Servera med ris eller kokt pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar