fredag 3 september 2010

Mississippi mud pie!

En seg chokladkaka med mycket gott! Nötter, marshmallows och kolasås....mmmm





Receptet är taget ur boken "två systers söta".

200 g rumsvarmt smör eller margarin
5 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
3 dl hackade valfria nötter (jag tog valnötter, cashewnötter och hasselnötter)
minimarshmallows (eller stora skurna i bitar) till garnering

Kolasås:
50 g smör
1½ dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.


Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan och tryck ner marshmallows i kakan medan den är varm. Låt svalna.


Gör i ordning kolasåsen. Värm smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Ringla såsen över kakan.

1 kommentar:

Linda sa...

Ååååååå... Ser så himla god ut! Den måste jag göra, kanske nu i helgen! Tack för tipset! kram

Skicka en kommentar