Köttet blev riktigt mört och saftigt.
Råstekt potatis som har fått steka med i kryddorna som även användes till köttet.
Låt vitlökssmöret smälta över det varma köttet. Servera med en god sallad.Ett väldigt gott och passande vin till detta :)
Helstekt entrecote
1 kg välmörad entrecote (rumstempererad)
2 klyftor vitlök
0.5 knippe persilja
1.5 kvistar rosmarin
0.25 kruka timjan
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Sätt ugnen på 70 grader.
Hacka vitlöken och örterna och ströi en ugnsäker form, salta och peppra.
Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna.
Bryn köttet i en stekpanna med olja.
Sätt en stektermometer i köttet och stek i den ugnsäkra formen i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (welldone). Beräkna cirka 45-50 minuter.
Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.
Råstekt potatis
Potatisen har jag skivat och sköljt av några gånger i kallt vatten så att så mycket som möjligt av stärkelsen försvinner. Sedan stekt upp i stekpannan som köttet bryntes i. Tar ca 20 min.
Vitlökssmör
100gram smör
3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 lime, saft
Blanda smör med pressad vitlök och saften från en halv lime. Ställ kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar