Kanelsill
4-6 port
1 burk 5 minuters sill 420g
3 dl vatten
2 dl socker
2 kanelstänger
1 tsk färsk ingefära, skalad och skivad
1 dl ättikssprit (12%)
½ apelsin
1 liten rödlök
½ dl grovt skuren purjolök
1 rosmarinkvist, färsk
Koka upp vatten, socker, kanelstänger, den skivade ingefäran och ättikssprit i en kastrull.
Ta kastrullen av plattan och låt lagen svalna. Skölj sillen och låt den rinna av.
Skölj apelsinen. Skala av det yttersta skiktet på halva frukten med hjälp av en potatisskalare, undvik det ”vita” under skalet, det smakar bittert.
Strimla skalbitarna. Skala och skiva rödlöken. Blanda rödlök, purjolök och apelsinskal. Varva sillbitarna med lökblandningen i ett glaskärl. Stick ner en kvist färsk rosmarin och häll till sist på kanellagen så att den täcker sillen. Låt stå kallt i 2-3 dygn.
4-6 port
1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
2 dl Arla Ko® gräddfil
1 dl finhackad gräslök
1 msk majonnäs
rivet skal av 2 citroner
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 krm grovmalen svartpeppar
Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar. Mixa gräslök och gräddfil till en ljusgrön sås. Blanda gräddfilen med övriga ingredienser. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
1 kommentar:
hur blev dessa???
Skicka en kommentar