Fylld med jordgubbsylt och vaniljgrädde
3 Ägg
1,5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
1 msk Grädde
Strösocker att strö på bakplåtspappret
Fyllning
1,5 dl Jordgubbsylt
2dl vaniljgrädde (1 dl vaniljkräm blandat med 1 dl grädde)
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd sedan i mjölblandningen.Tillsätt grädde och rör försiktigt smeten slät. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 5-7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna och bred sedan på sylt och ett lager vaniljkräm/grädde. Rulla ihop rulltårtan och låt den vila 1 timma innan servering så att den hinner bli saftig och god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar