onsdag 11 maj 2011

♥ Älskade rulltårta ♥


Rulltårtan är en bortglömd favorit, barnsligt god!



Fylld med jordgubbsylt och vaniljgrädde

3 Ägg
 1,5 dl Strösocker
 2 tsk Vaniljsocker
 1 tsk Bakpulver
 2 dl Vetemjöl
 1 msk Grädde
 Strösocker att strö på bakplåtspappret

Fyllning
 1,5 dl Jordgubbsylt  
2dl vaniljgrädde (1 dl vaniljkräm blandat med 1 dl grädde)
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd sedan i mjölblandningen.Tillsätt grädde och rör försiktigt smeten slät. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 5-7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna och bred sedan på sylt och ett lager vaniljkräm/grädde. Rulla ihop rulltårtan och låt den vila 1 timma innan servering så att den hinner bli saftig och god.


Tösabiten är gärna med och smakar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar