onsdag 29 juni 2011

Kryddiga spett med kyckling och karré

Hittade detta recept i tidningen Buffé! Testa! Detta är bra sååå gott!

Gör gärna extra sås då den går åt :)


500 g benfri fläskkarré i skivor
500 g kycklingfilé
50 träspett

GRILLMARINAD TILL FLÄSKKARRÉ
1/2 dl japansk soja
1/2 dl olja (t ex rapsolja)
1/2 dl färskpressad limejuice
2 msk råsocker
1 msk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk nymalen svartpeppar

GRILLMARINAD TILL KYCKLINGFILÉ
1 dl chilisås (av ketchuptyp)
1/2 dl japansk soja
1 msk färskpressad limejuice

TILL SERVERING
1 påse blandad sallad. jag tycker salladskål är kanongott till just detta
1 kruka mynta eller koriander
150 g färska böngroddar
limeklyftor


Blötlägg träspetten.
Blanda alla ingredienser till grillmarinaden för fläskkarré i en skål. Blanda alla ingredienser till grillmarinaden för kycklingfilé i en annan skål. Skär fläskkarrén och kycklingen i ca 1 cm breda strimlor. Lägg köttet i respektive marinad. Låt marinera minst 30 minuter i kylen. Vänd runt någon gång under tiden. Trä köttbitarna på spetten. Grilla dem ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, plockad mynta eller koriander, böngroddar, limeklyftor och hoisin- och jordnötssås.

sötsyrlig hoisin- och jordnötssås
1 dl salta jordnötter
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 dl hoisinsås
1/2 dl vitvinsvinäger
Hacka salta jordnötter. Dela, kärna ur och finhacka röd chili. Vispa ihop i en skål med hoisinsås och vitvinsvinäger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar