tisdag 7 februari 2012

Lax- och lökpaj med smak av wasabi

En tisdagskväll som denna bjuds det på laxpaj här hemma, den är krämig och lite lyxig med varmrökt lax och med mycket lök.



Pajdegen
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
75 g margarin
3/4 dl kesella
½ tsk salt
½ dl kallt vatten

Fyllning
3 stora gula lökar
Smör att steka i
1 msk wasabi på tub
(du hittar det på sushihyllan i affären)
1½ dl majonnäs
2 dl mjölk
3 ägg
400g varmrökt lax


Blanda vetemjöl special, vetemjöl, margarin, kesella och salt till en deg. Tillsätt vattnet och arbeta degen ytterligare. Tryck ut degen i pajformen och ställ den kallt i 30 min.
Förgrädda pajskalet i 10 min i 225 grader.

Skär löken i ringar. Stek löken på svag värme i smör i en stekpanna så den blir genomskinlig. Låt sen löken svalna något. Blanda lök, wasabi, majonnäs, mjölk och ägg i en bunke. Skär laxen i tärningar och blanda försiktigt i den med det andra. Lägg alltsammans i det förgräddade pajskalet.
Jag ville ha lite mer sting i pajen och lade i ca 2 msk wasabi, men prova dig fram.
Grädda pajen i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar