fredag 20 augusti 2010

Fredag - Tacopaj!


Detta måste vara den godaste paj jag vet!




Pajdegen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk

Fyllningen:
ca 500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
0,5 burk skivad jalapeño
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost



Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop smör med torra ingredienser.
Häll i mjölken och rör ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Förgrädda inte!

Skala och hacka löken. Stek köttfärsen ihop med löken.
Pressa i vitlöken. När köttfärsen är genomstekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.
Låt puttra tills allt vatten är borta.
Häll köttfärsen i pajskalet.
Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen, lägg även på jalapeñosen.
Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera pajen ihop med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar