tisdag 31 augusti 2010

Italiensk korv med basilikarisoni

Hade falukorv i kylen och jag hittade detta recept på Allt om mats hemsida, den var god men ingen smak-sensation.




Ett recept från Allt om mat

550 g falukorv
8 st tomater, marinerade soltorkade
0,5 st basilika, kruka
1 dl parmesanost, riven

Risoni:
3 dl risoni, (250 g)
7 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
150 g sockerärter
3 st lökar med blast, färska gula
1 dl parmesanost, riven
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 st basilika, kruka

Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.
2. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
3. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 min.
4. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.

1 kommentar:

Yvonne sa...

Hej, hej!
Se där! Det där receptet ska jag använda idag. Men utan marinerade tomater. Det får bli tomater på annat sätt i stället.
Förresten vill jag äta upp hela din blogg - den är så snygg!
/Yvonne

Skicka en kommentar