Idag stod sambon för matlagningen och han gjorde denna goda kyckling.
En het kycklinggryta med päron, serverad med vildris. Gott!
Receptet är hämtat från Arla.se
Ingredienser :
4 port
500 g kycklingfilé
Arla® smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 päron
1 dl rostade, grovhackade valnötter
½ dl grovhackad mynta
Gör så här :
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta. Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar