onsdag 22 september 2010

Päronkyckling med lite hetta

Idag stod sambon för matlagningen och han gjorde denna goda kyckling.
En het kycklinggryta med päron, serverad med vildris. Gott!



Receptet är hämtat från Arla.se

Ingredienser :
4 port
500 g kycklingfilé
Arla® smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 päron
1 dl rostade, grovhackade valnötter
½ dl grovhackad mynta

Gör så här :
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta. Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar