Ikväll njöt vi av denna goda rätt, första gången jag äter dadlar ihop med kyckling.
God rätt och väldigt enkel!
500 g kycklingfilé
10 smålökar , använde pärllök
6-8 dadlar
2,5 dl Arla Köket ekologisk matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 dl grovhackad persilja
Lite smör till stekning.
Skär kyckling i mindre delar. Skala löken.
Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 30 min, då blir köttet mört och gott. Dela och kärna ur dadlarna.
Lägg i dadlar och persilja och koka några min. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar