fredag 15 oktober 2010

Kycklinggryta med dadlar

Ikväll njöt vi av denna goda rätt, första gången jag äter dadlar ihop med kyckling.
God rätt och väldigt enkel!



500 g kycklingfilé
10 smålökar , använde pärllök
6-8 dadlar
2,5 dl Arla Köket ekologisk matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 dl grovhackad persilja

Lite smör till stekning.

Skär kyckling i mindre delar. Skala löken.
Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 30 min, då blir köttet mört och gott. Dela och kärna ur dadlarna.
Lägg i dadlar och persilja och koka några min. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar