måndag 25 oktober 2010

LCHF mozzarellabiffar

Just nu är det LCHF som gäller här hemma så det blir en del sådana maträtter som slängs upp :) Bara att tillsätta potatis, pasta eller ris ni som inte äter efter LCHF :)Dessa biffar var toppengoda och såsen blev mums!




ca 3 port (6 st biffar)
600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma 6 st biffar.Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)
Severa med en god sallad!


Receptet hittade jag hos Victoria på matplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar