fredag 29 oktober 2010

Räkfrossa och aioli

Aioli är gott till räkor och godast blir den om man gör den själv. Här har jag även gjort en med sweet chili smak, sååååå god!




Aioli
1 st vitlöksklyfta
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 st äggula
1 tsk senap
0.5 dl olja, ca
1-2 dl matlagningsyoghurt

Smaksättningar: Citronsaft efter smak
Thai Sweet chilisås ca 5 msk

Gör så här:
Pressa vitlöksklyftan.
Tillsätt lite salt.
Vispa ner en äggula.
Tillsätt 1 tsk senap.
Blanda ner valfri olja under vispning, INTE olivolja. Välj en olja utan smak, t.ex rapsolja, vispa även ner smaksättning.
Rör ner matlagningsyoghurten och smaka av, desto mer yoghurt seato mildare aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar