Så mumsigt! Vi förkokade ribsen innan vi stekte dom färdiga i ugn, saftiga och goda! Coleslawen är kanongott till detta.
Spareribs:
1 kg tunna revbensspjäll (färska)
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Salt
Hela svartpepparkorn
BBQ glaze:
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 knölar färsk ingefära, (tumstora)
4 vitlöksklyftor
Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
Stek spjällen i ugnen, cirka 15 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)
Coleslaw:
7 dl finstrimlad vitkål
1 st liten morot, juliennestrimlad
1 dl finstrimlad purjolök, eller rödlök
0,5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
salt och nymald svartpeppar
Finstrimla vitkålen för hand, med osthyvel eller i maskin. kläm den sedan hårt med handen i en bunke så att den mjuknar.
Blanda övriga ingredienser och rör ner i kålen. Låt gärna stå i kyl och dra innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar