Det här behöver du till 4 portioner:
1 liten färdiggrillad kyckling eller 500 gram kokt kycklingfilé
200 g champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk smör
1 msk mjöl
1/2 msk kycklingfond + 2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%,
1 msk tomatpuré
soja salt peppar
2 dl gröna ärter
lite cayennepeppar
Befria kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar. Har du råa kycklingfiléer då kokar du upp vatten men lite hönsbuljong sen lägger du i kycklingfiléerna och låter koka under lock ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Ta upp kyckling och dela i mindre bitar.
Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och skiva paprikan.
Fräs svamp och lök i smör tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och matlagningsgrädde. Låt koka upp under omrörning i några minuter. Smaka av med tomatpuré, soja, salt och peppar.
Tillsätt till sist kycklingen och ärter. Låt allt bli genomvarmt.
1 kommentar:
Mums! Det där låter gott! Ha en skön fredagskväll! :-)
Skicka en kommentar