fredag 28 januari 2011

Hallon och marängrutor

Sjukstuga här hemma denna fredag...då bakar vi kaka :D

Hallon och marängrutor
ca 24 rutor

75 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1,5 dl hallon, går bra med frysta, men blanda
då i 1 msk potatismjöl med hallonen

Maräng:4 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit

Gör så här:Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en ugnsfast form.
Ca 20x30 cm. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt
äggulorna en i taget och vispa ordentligt. Blanda alla
torra ingredienser och rör ner i smeten tillsammans
med mjölken. Bred ut smeten i formen. Strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret matskedsvis
och ättikspriten under kraftig vispning till en fast smet. Bred
den över kaksmeten. Grädda i 40-45 minuter. Lägg över folie
över kakan ifall marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna
helt och skär sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar