Bakade dessa fantastiska brownies, krämiga och chokladiga, grymt goda!
Innehållet var vit choklad och hackade valnötter och spetsad med lite whisky :)
1 plåt
Ugn: 175 grader
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
300 g valnötter
Fudge glaze:
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 nypa flingsalt
Jag ville ha en touch av whisky smak på mina så tillsatte även 3 msk whisky i glazen.
Garnering:
Valnötter
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
Blanda i kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Fudge glaze:
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och ta av kastrullen från värmen.
Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar