söndag 30 januari 2011

Husmanskost - Kålpudding

Ett av mina favoriter, avskydde det i skolan men älskar det idag. Ett måste är en god gräddsås och lingon till :)


Var så ivrig med att äta så hann knappt fota maten  :D

4 port:
1 litet vitkålshuvud (ca 1 kilo)
smör att steka i
1-2 dl vatten
2 msk sirap
salt

400 g blandfärs
1 gul lök
1 näve havregryn
1 ägg
1 dl vatten med lite köttbuljong
salt
peppar
några stänk Worchistershire sås

Skär vitkålen i mindre bitar och stek den i smör. Smaka av med salt och peppar. Häll på sirap och vatten. Låt det puttra tills vattnet är borta.
Blanda köttfärsen med ägg, vatten, salt, peppar, havregryn, stekt lök och några stänk Worchistershire sås. Bred hälften av vitkålen i botten på en form smord form. Täck med köttfärsen och bred ut resterande vitkål överst. In i ugnen 175C ca 45 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar