Hade en hel hummer kvar i kylen från gårdagens festligheter. Det blev en pastarätt av den, jättegott med gruyèreost som pricken över i:et :)
För 3 personer.
150g hummer
ca 300 g pasta
100 g färska gröna bönor
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 1/2 dl kelda mellangrädde
2 msk konc. hummerfond
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
1 krm svartpeppar
Koka pastan och enligt anvisning på förpackning. Förväll bönorna i lättsaltat vatten. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull.
Tillsätt grädde, hummerfond och pressad vitlök. låt såsen koka 3-5 min. Lägg i hummern och låt dom bli varma. Smala av med citronsaften och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan och lägg på de förvällda bönorna. Vi hade även på riven gruyèreost vilket var mums!
1 kommentar:
Ja lockar har hon fått, hoppas så att dom inte försvinner! Inte EFTER Felicia H, dom är ju de TVÅ sötaste! :-)
Skicka en kommentar