Entrecote, chilismör och vitlöksmos
Vitlöksmos:
0.75 kg mjölig potatis
4 st vitlöksklyftor
1.5 dl grädde
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Chilismör:
50 g rumsvarmt smör
1 tsk sambal oelek
0.5 st lime, rivet skal av
0.5 tsk salt
2 msk hackad gräslök
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skiva vitlöken.
Häll av vattnet på potatisen och mosa den. Värm grädden och rör ner den i moset. Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Salta och peppra.
Rör ihop ingredienserna till chilismöret.
Stek köttet i en stekpanna. Lägg upp på tallrikar och lägg på chilismöret.
Servera med potatismos och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar