lördag 19 februari 2011

Scones med himmelsk god lemoncurd ♥

Godaste sconesen jag ätit på läääänge, ihop med lemoncurd var det himmelskt gott!
Trevlig helg önskar jag alla!




Vaniljscones med hallon

8 dl vetemjöl, (480 g)
4 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
100 g smör, skuret i kuber
1 tsk vaniljsocker
3 dl vanilj yoghurt
2 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 250°.
Blanda alla torra ingredienser och smör i matberedaren, kör till en grynig massa. Häll i yoghurt och kör hastigt. Rör ner hallon. Forma degen till runda platta scones med mjöliga händer och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda sconesen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provsticka. Låt svalna på plåten.



Lemoncurd
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 st citron(er)

Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna.
Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig.
Låt svalna lite.Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar