torsdag 7 april 2011

Foccacia ala Leila Lindholm

Testade på att baka foccacia idag, ett recept från Leila Lindholm.
Mmmmmm sååå gott!

Smaksatte med oliver, vitlök, rödlök och timjan!




1 stort bröd i långpanna

25 g (1/2 pkt) färsk jäst
 3 dl ljummet vatten
 0.5 dl god olivolja
  2 msk honung
 1 msk flingsalt
 7 dl vetemjöl special
 olivolja och flingsalt till plåten och utbakning


 Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
 Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
 Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
 Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
 Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
 Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
 Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Detta brödet kan smaksättas med allt, oliver, vitlök, timjan, körsbärstomater, rödlök...bara fantasin som stoppar :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar