måndag 16 maj 2011

Havrefrallor med pumpafrön



1 pkt/påse KronJäst för matbröd (blå)
 5 dl vatten
 4 dl havregryn
 1,1 l Vetemjöl Special
 1 msk strösocker
 2 tsk salt

 Garnering
 1 ägg
 2 dl pumpafrön


 Sätt ugnen på 225°C.
 Blanda torrjästen i mjölet.
 Tillsätt salt, strösocker, havregryn och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).
 Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 min.
 Dela degen i 15 bitar och forma till frallor.  
Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 min.
 Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
 Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.



TIPS! Du kan byta ut sockret mot 2 msk flytande honung.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar