lördag 4 juni 2011

VÄRLDENS godaste rabarberpaj!

 Japp så är det detta är receptet på världens godaste rabarberpaj! :))

Har tyvärr ingen bättre bild på den just nu, men jag lovar ni blir inte besvikna. Så har ni några rabarberstjälkar hemma så tveka inte :)




Rabarberpaj med mandelmassa

1 sats pajdeg för söta degar
 (jag brukar göra degen på 150 gr smör, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl.)
 
Fyllning
 300-400 g rabarber (beroende hur söt/sur du vill ha den)
 100 g mandelmassa
 50 g smör
 2 uppvispade ägg
 1 dl socker
 rivet skal av en halv citron

    Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt medan du förbereder fyllningen.
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla rabarbern tunt, skala den om den är grov.
  Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Smält smöret.Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret och sjud utan att koka till en tjock kräm. Rör hela tiden.
 Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassa och citronskal och låt krämen svalna. Vänd ner rabarbern och fyll pajskalet med krämen och grädda i 25 – 30 minuter.
Servera den ljummen med gammaldags vaniljglass.








.


   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar