Felicia älskar att gå i gräset barfota :)
Gorgonzolabiffar
500 gr blandfärs
4 msk ströbröd (jag hoppade det då jag kör lchf just nu)
1 ägg
1 dl grädde
1 gul lök
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor, pressade
grillkrydda
ca 150gr gorgonzola
Smör till stekning
Sätt på ugnen på 175 grader.
Häll grädde, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke och låt svälla en stund. Riv löken på rivjärn och lägg i. Ha i färsen och blanda ordentligt. Forma 8 st biffar. Lägg i en ostbit på varje biff och tryck in den i mitten och forma biffen runtom. Strö över grillkrydda.
Stek i ca 4 min på varje sida.
Lägg sedan över biffarna i en ungsform och låt de stekas i ugnen
i ca 15 min. Servera med en god sallad och klyftpotatis...
Såsen gjorde jag genom att jag vispade i grädde, creme fraiche och köttbuljong i stekpannan där biffarna lämnat en god saft efter sig.
Smälte även ner den sista gorgonzolan som vart kvar efter att ha fyllt biffarna. Mums!
i ca 15 min. Servera med en god sallad och klyftpotatis...
Såsen gjorde jag genom att jag vispade i grädde, creme fraiche och köttbuljong i stekpannan där biffarna lämnat en god saft efter sig.
Smälte även ner den sista gorgonzolan som vart kvar efter att ha fyllt biffarna. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar