Har haft en fullspäckad helg med mycket god mat och trevligt sällskap!
I torsdags hade vi finbesök från Skåne, så det blev grillat och som avslut en helt underbart god tårta som kommer göras igen, igen och igen! :P
Vitlökssmör ett MÅSTE till grillat :P
Godaste potatissalladen behöver inte krånglas till, blanda ner dina favoriter och häll på en dressing gjord på dijonsenap, olja och vitvins vinäger :)
Säger bara en sak! "oh my god" sååå god tårta och så enkel att göra! :D
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller:
5 dl färska hallon
Garnering1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon
Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar