torsdag 22 september 2011

Äpplemos!

Har Ni gamla äpplen hemma som ni inte vet vad ni ska göra av med så koka äpplemos av dom!
Sååååå goott!!


Skölj och skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär dem i bitar.
Lägg äppelbitarna i en kastrull. Häll i vattnet. Koka upp och koka på svag värme under lock 10-15 min. Jag hade i även lite vaniljpulver. Rör om ett par gånger under tiden. Pressa i lite citronsaft.
Ta kastrullen från värmen. Rör kraftigt eller mosa med potatisstöt eller kör i
matberedare till önskad konsistens. Jag använde mixerstaven. 
Smaka av med socker och låt det koka upp igen. Häll upp moset i rengjorda burkar.
Håller sig fint i kylskåp i någon vecka.
Äpplemos utan konserveringsmedel bör frysas för längre hållbarhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar