En mycket god mjuk chokladkaka, glasyren är pricken över i:et :)
3 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
150 gram margarin
¾ dl mjölk
¾ dl kokande vatten
Glasyr
1 dl socker
1 dl florsocker
½ dl grädde
50 gram smör
1 tsk vaniljsocker
Smält margarinet och häll i vatten och mjölk och låt bli varmt. Blanda alla torra ingredienser och häll i smlrblandningen. Rör ner äggen och vispa om ordentligt.
Häll upp i rund smörad och bröad form med avtagbar botten och grädda i 45 minuter, 175 grader.
Glasyren: Koka samman ingredienserna i ca 5 minuter och vispa under tiden.
Bred på glasyren när kakan har kallnat.
Kakan kan göras i långpanna, dubbla då satsen!
1 kommentar:
Mums så sugen jag blev : ) trevlig helg kram Sofia
Skicka en kommentar