söndag 19 februari 2012

Chicken Korma med gurkraita och vitlöksnaan, vilken fullträff! :)

Såg att detta receptet fanns på några bloggar så jag testade det och det var verkligen kanongott!!
Det är många ingredienser, men bli inte avskräckta för det, det är verkligen värt besväret :)


Chicken Korma
1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i

2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
2 dl mald mandel (jag använder mandelflarn som jag mixar med stavmixern)
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl sultanrussin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt

Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka löken i matberedaren. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.

Mal mandeln smått och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme)Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt..

Raita:
3 dl matlagnings yoghurt
1/2 gurka skuren i tärningar
1 tomat skuren i tärningar
2-3 krm spiskummin
salt
1 pressad vitlöksklyfta

Blanda allt och smaka av med salt och ev mer kryddor. Ställ kallt i kylen en stund.

Servera kycklingen med Raita, ris och gärna naanbröd. Jag bakade egna vitlöksnaan till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar