4 port
4 kycklingfiléer
2 hackade vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl svarta oliver
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
100g spenat
Gör så här:
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Tillsätt vitlök och spenat, stek i ytterligare några minuter.
Blanda grädde, buljongtärning, timjan, honung, senap citronsaft och citronskal. Häll blandningen över kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner oliver. Garnera med några citronklyftor och servera till pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar