onsdag 11 augusti 2010

Pistagebullar & Kanelbullar

Regn bara regn, vad passar inte bättre då än att baka lite bullar :) Blev två olika fyllningar en med pistage/mandelmassa och en med kanel/nejlika!



Ingredienser
3 dl lättmjölk
50 g jäst för söta degar
100 g smör, rumsvarmt
540 g vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk kardemumma, stött

PistageFyllning
100g malda pistagenötter
100g mandelmassa
1 äggvita
50g smör

Pensling
1 st ägg, uppvispat
1 dl pärlsocker
0,5 dl sötmandel, hackad

Tillagning
Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en stor bunke och slå lite mjölk över. Rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vätskan och rör ner smöret.
Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning. Häll också i socker, salt och kardemumma.
Arbeta degen kraftigt tills den blivit smidig och blank och släpper skålens kanter. Täck över degen med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter, eller tills degen blivit dubbelt så stor.
Blanda fyllningen.
Dela degen i 2 delar. Knåda igenom och kavla ut degen till en avlång platta.
Bred över fyllningen och rulla samman. Skär varje rulle i ca 15 bitar och lägg på plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250°. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 7-10 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

2 kommentarer:

Tara sa...

Vad spännande det låter med pistagebullar och vilken fin färg de har! Trevlig blogg du har förrästen :D

Anita sa...

Det finns inte alltför många recept med pistagebullar så jag fick exprimentera lite, Tack Tara :)

Skicka en kommentar