måndag 16 augusti 2010

Spagetti Carbonara med stekta tomater

Slängde idag ihop en Spagetti Carbonara, såå enkelt men ack så GOTT!

400 g spagetti
150 g pancetta, eller 1 paket bacon (140 g)
2 st vitlöksklyftor
3 st ägg
2 dl vispgrädde
svartpeppar, nymald
parmesan, riven

2 hela tomater delade i halvor.
lite smör
salt

I en riktig Spagetti Carbonara används pancetta, saltat och orökt bacon, men det smakar lika Sott med vanligt bacon.
Koka spagettin.
Skär pancetta eller bacon i strimlor och stek dom knaprigt.
Skala och finhacka vitlöken och låt den fräsa med pancettan så att den blir mjuk men inte får färg.
Vispa ihop ägg och grädde. Låt spagettin rinna av och blanda den i stekpannan med pancettan. Häll över äggsmeten och värm tills smeten blir mer fast.
Lägg upp spagettin på tallrikar. Mal över rikligt med peppar och strö över mycket parmesan och lite hackad persilja.
Dela tomaten i två halvor, stek dem på hög värme, salta och servera till spagettin, mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar