måndag 8 november 2010

Fläskfilé med vitlök, champinjoner och ädelost!

Detta var bara sååå gott!




800 g fläskfilé
200 g färska champinjoner
(alt. 2 brk champinjoner i bitar)
2 msk smör
salt
en aning kajennpeppar
1 vitlöksklyfta (gärna mer)
2 dl vispgrädde (späd med mjölk för mer sås)
200 g ädelost

Putsa filén och skär den i bitar. Banka ut dem lätt
med handflatan och stek dem i smör till de fått
fin färg.
Skiva de färska champinjonerna och stek dem i smör.
Krydda med salt, kajennpeppar och pressad vitlök.
Lägg den stekta fläskfilén i en eldfast form och
fördela svampen över. Häll på grädden och smula
ädelosten överst.
Gratinera i 225° ugn tills osten smält och fått
lite färg, ca 15 minuter.
Servera med grönsallad och ris eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar