tisdag 23 november 2010

ljuvlig fisk med smak av saffran och tomat....

Ännu mer saffran bjuder jag på. Gott, gott, gott!
Denna rätt är LCHF anpassat.

Serverat med fluffigt gott blomkålsmos


400g vit fisk, jag använde torsk
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1/2 fiskbuljong
1 purjolök
1 tomat
1 dl grädde
1 creme fraiche gourmet saffran&tomat
salt
citronpeppar

Skiva purjolöken, lägg det i en kastrull.
Häll på vitt vin, vatten och buljong.
Låt koka upp och låt det puttra i ca 5-10 min. Dela fisken i mindre bitar och lägg i grytan, salta och peppra. Låt koka tills fisken en genomkokt. Häll på grädde och creme fraiche. Dela tomaten i små bitar, lägg ner det i grytan. Låt koka ytterligare någon minut under lock.


Blomkålsmos
1 stort blomkålshuvud
salt
peppar
smör
grädde

Koka upp en kastrull rikligt med vatten. Dela blomkålen i mindre delar och lägg det i det kokande vattnet. Koka den mjuk i ca 10 min. Häll av vatten tillsätt, smör, grädde, salt och peppar efter smak. Mixa med stavmixer till fluffig konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar