söndag 6 februari 2011

En god pastagratäng med fläskfilé och ädelost






Fläskfilé och ädelostgratäng

4-5 personer

300 gr pasta penne
ca 600 gr fläskfilé i skivor
Salt
svartpeppar
smör till stekning
150 gr champinjoner
1 röd paprika
1/2 purjolök
3 dl vsipgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 köttbuljongtärning
150 gr ädelost eller gorgonzola

50 gr valnötter

Garnering:
Ruccula
Tomater
Röd lök
Flytande honung

Gör så här:
Koka pastan enl. anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
Ansa filén och skär i skivor. Ca 1/2 cm tjocka. Salta och peppra. Bryn i smör.
Ansa svampen, dela i mindre bitar. Skär paprikan i bitar samt purjolöken i skivor. Bryn svampen, paprikan och purjolöken tills allt är blankt.
Vänd ner det i pastan.
Bred ut allt i en gratängform och lägg filéskivorna ovanpå.
Värm grädden, creme fraichen, smula ner ädelosten och en halv buljongtärning. Låt osten smälta under omrörning. Strö över valnötterna över köttet.
Häll på ostsåsen över pastablandningen och skjutsa in den i ugnen på 225°C i ca 15 min. Ta ut och lägg upp bums på tallrik och toppa med ruccula, tomater, röd lök och honung! Kanongod kombination! Helt lyckad :P

Receptet hittade jag hos http://gourmetmorsan.blogspot.com/

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar