lördag 9 april 2011

Plommonpaj med mandelmassa :)

Underbart god paj med smak av mandelmassa, plommon och citron

 


1 st förgräddad pajbotten
(Jag använde, 150g smör, 1 dl socker,3 dl mjöl och 1 tsk bakpulver, gräddade den i 200grader i 10min )
 500g plommon
200 g riven mandelmassa
2 ägg
2 msk vetemjöl
1/2 citron
1 dl vispad grädde

farin eller råsocker

Sätt ugnen på 150 grader. Tvätta citronen noggrant och torka, riv av skalet. Vispa ihop mandelmassan och äggen. Tillsätt mjöl och citronskal. Vispa grädden och vänd ner den. Slå smeten i pajbotten.
Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem på smeten med skalsidan upp, så att det täcker. Strö över socker.
Grädda i varm ugn i cirka 30 minuter.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mums ser super gott ut kram Sofia

Skicka en kommentar