Det blev citron och rosmarin marinerad grillad kyckling med en så god passande sallad till!
1kg kycklingfilé
2 citroner
---------------
Marinad:
2 citroner
3 kvistar rosmarin, hackad.
0.5 dl olivolja
1 msk soja
salt & peppar
2 tsk spiskummin
Blanda rivet skal från 2 citroner och 0.5 dl citronsaft med resten av ingredienserna till marinaden. Dela kycklingfilé till mindre bitar och häll över marinaden. Marineras bäst i plastpåsen i kylskåp minst 2 tim. Grilla kycklingen och droppa över citronsaft.
Spenatsallad med aprikos, valnötter, ädelost och rödlök.
200g spenat
2 rödlök
8 st aprikoser
100g valnötter
150g ädelost
1 msk flytande honung
Dressing:
0.5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
Malen svartpeppar
Skölj spenat och lägg i en stor skål.
Klyfta rödlök och stek lite lätt i 1 msk olja. Låt svalna. Hacka valnötter, stek i 1 msk olja, häll på honungen och låt svalna.
Skär aprikosen i små klyftor. Blanda spenat med rödlök, valnötter, aprikoser och smulad ädelost. Vispa ihop dressingen och häll över salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar