söndag 13 juni 2010

God kyckling med god sallad!

Idag har vi grillat hos mams och paps!
Det blev citron och rosmarin marinerad grillad kyckling med en så god passande sallad till!

4 port:

1kg kycklingfilé

2 citroner

---------------

Marinad:

2 citroner

3 kvistar rosmarin, hackad.

0.5 dl olivolja

1 msk soja

salt & peppar

2 tsk spiskummin

Blanda rivet skal från 2 citroner och 0.5 dl citronsaft med resten av ingredienserna till marinaden. Dela kycklingfilé till mindre bitar och häll över marinaden. Marineras bäst i plastpåsen i kylskåp minst 2 tim. Grilla kycklingen och droppa över citronsaft.

Spenatsallad med aprikos, valnötter, ädelost och rödlök.

200g spenat

2 rödlök

8 st aprikoser

100g valnötter

150g ädelost

1 msk flytande honung

Dressing:

0.5 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

1 tsk salt

Malen svartpeppar

Skölj spenat och lägg i en stor skål.
Klyfta rödlök och stek lite lätt i 1 msk olja. Låt svalna. Hacka valnötter, stek i 1 msk olja, häll på honungen och låt svalna.
Skär aprikosen i små klyftor. Blanda spenat med rödlök, valnötter, aprikoser och smulad ädelost. Vispa ihop dressingen och häll över salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar