fredag 11 juni 2010

Rabarber + Kyckling = Gott!

Detta testade vi för en vecka sen, det var svårt att föreställa sig hur den skulle smaka. Men den syrliga rabarbern gjorde sig bra till kycklingen och den goda såsen, så har du rabarber över så tycker jag absolut du ska slänga ihop denna goda rätt!




Rabarberkyckling

500 g kycklingfilé
1 tsk salt
smör
3 dl rabarber
2 dl vispgrädde
1-2 msk honung
2 msk kycklingfond
½-1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad gräslök

Dela kycklingen och rabarbern i bitar. Salta kycklingen och bryn den i smör. Lägg kyckling och rabarber i en ugnsform. Vispa ihop övriga ingredienser (ej gräslök) och häll det i formen. Tillaga mitt i ugnen 225 grader i 15 minuter. Garnera med gräslök. Vi åt detta ihop med en grönsallad och färsk potatis, men det är säkert lika gott med ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar