onsdag 3 augusti 2011

Nutella Semifreddo farligt god!


Nutella semifreddo


ca 10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Skilj gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga och bleka med 1 msk socker. Vispa grädden.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd ner den vispade äggvitan och ägg-gulevispet i grädden, vände ner marängkrosset. Värm nutellan lite så den blir rinnig och ringla ner den i smeten, rör runt lite lätt med en gaffel så det blir lite ränder. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Färska jordgubbar är nästan ett måste till :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar