fredag 4 november 2011

Fläskfilé Africana

En maträtt som aldrig slår fel! Denna gången med några skvättar konjak i, riktigt gott!



Fläskfilé Africana
ca 600 gram fläskfilé
140 gram bacon
salt
peppar
2 tsk curry
2 msk smör/margarin
2 msk mjöl
2,5 dl grädde
250 gram creme fraiche
3 msk konjak
2 tsk citronsaft
0,5 dl mandarinspad
1 msk mango chutney
1 st pressad vitlöksklyfta
1 st mosad banan
1 dl jordnötter
2 st skivad banan
1 burk konserverade mandariner
mango chutney
jordnötter
russin
kokos

Putsa fläskfilén och skär skivor, ca 16-20 stycken. Stek fläskfilén i matfett ca 2 minuter per sida och lägg upp på en smord ungsäker form. Skär bacon i mindre bitar och knaperstek.
Fräs curry i lite matfett. Tillsätt mjöl och späd med grädde och creme fraiche i omgångar. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter.  Smaksätt med konjak, mosad banan, pressad vitlök, citronsaft, mandarinspad, mango chutney, salt och peppar. Häll såsen över fläskfilén. Lägg på skivad banan, mandariner och bacon. In i ugnen 175 grader i ca 20 min.

Servera med ris, mango chutney, skivad banan, jordnötter, mandarinklyftor, russin och kokos



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar