tisdag 20 december 2011

Pepparkakscheesecake

Goooood cheesecake med smak av pepparkakor, låt stå ett dygn så smakerna får komma fram....


Kakbotten
25 stpepparkakor
75 gsmält smör

Fyllning
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
4 st ägg
10 st pepparkakor, ca

Glasyr
100 gphiladelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker

Dekoration
Några pepparkakor



Sätt ugnen på 175 grader.
Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
Rör ihop cream cheese och socker.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan.
Dekorera med pepparkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar