15 g jäst
75 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 msk strösocker
4 dl vetemjöl
5 dl rapsolja, till fritering
1 dl strösocker
2 tsk kanel
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och rör ner mjölk. Degvätskan ska vara 37°Lös jästen i vätskan.
Rör ner socker och hälften av mjölet. Blanda ner blåbär och resten av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig.
Kavla ut degen till en ca 1 1/2 cm tjock platta. Stansa ut munkar med utstickare eller kakmått som har diametern 6 cm. Ta ut ett hål i mitten på varje med en utstickare som är ca 2 cm i diameter.
Låt munkarna jäsa ca 10 min. Värm oljan till 180°. Fritera dem i omgångar ca 2 min, vänd dem efter halva tiden. Ta upp dem och låt rinna av på galler. Vänd dem sedan i socker blandat med kanel.
4 kommentarer:
Själv tar jag bara 75 kr. Och du får prata hur mkt du vill. Haha
Munkarna ser fantastiska ut! Som på ett konditori. Jag minns att jag gjorde munkar en gång för länge sedan. De var alltifrån luftiga och dröp av kall frityrolja. Får göra ett nytt försök.
Herregud vad du är duktig!!!!!!!
Tack Tesan! Men dessa var barnsligt enkla! :D
Skicka en kommentar